Happy Easter/Frohe Ostern!

Önskar er alla en riktig trevlig påsk, ät inte för många ägg och var försiktiga me godiset. :)
Likheterna är väl slående mellan mig o häxan väl?! :)


Love från Blåkulla

Little miss Diva & Drottningholm



I söndags så var vi ute och njöt av det vackra vädret, första dagen efter pärsen med urinv.infektionen som jag kände mig okey och pencellinet hade börjat verka, detta gjordes med en promenad/fika ute på vackra Drottningholm på Ekerö där Knugen o Silvia bor.
(fast jag tvivlar starkt på att de itne alls bor där fast de säger det, whatever!) :)




Det är iallfall oerhört vackert där ute och jag ska återvända dit så fort allt blommat ut, det är nog ännu vackrare där då. Mia tog sitt första vår dopp för att svalka av sig värmen.
Det gjordes framför slottet i Mälaren... hon är för skön lilla MiaFia.


 


Love
M


Ibland går det inte som man tänkt sig..



Ja det ska gudarna veta att livet inte blir alltid som man har tänkt sig....

Min helg blev inte alls så som jag planerat den och jag var verkl lessen och besviken över detta men man får bita ihop... så är det ju för alla att saker o ting kan ändras över bara en minut/sekund/natt/dag osv.

Min helg skulle bestå i att få gå en självförsvarskurs.... HAIIIJAAA här kommer NINJA MALLAN liksom.  :)

Men nää dåååååå så blev inte fallet för på fredags kvällen så fick jag åka in till AKUTEN, hade så jävla ont uppåt njurarna till och ont som fan när jag kissade plus ont i magen där det gynokoligiska sitter liksom. Har haft urinvägsinfektion 100 milj ggr genom livet så jag kände ju igen symptomen direkt. Kände det började smyga sig på under fredagen efter lunch men försökte tänka positivt. Det bara eskalerade under em o på kvällen var jag tvungen att ringa in till sjukvupplysningen.

När jag bodde i Nypan så behövde jag aldrig åka in ens en gång utan de skrev direkt ut pencellin till mig för jag var "känd" där så att säga. Men eftersom jag är ny här uppe i trakterna så var jag tvungen att komma in.

Jag har nog aldrig blivit så väl bemött ngn gång som jag blev den här gången av en doktor så som jag blev den här kvällen och även om jag hade ont som fan så var det en fröjd att träffa en sådan trevlig och kunnig doktor.

Det som oxå var PISS nr 2 i den här historien var att sänkan jag tog visade socker i urinen och det första dr K frågade var om jag hade socker/diabetes. NÄä häää du sa jag med ett bestämt NEJ för jag är GBP opererad.
Ohh så kul och bra sa hon då men så berättade jag oxå detta ATT, de prover jag tagit innan min op för 7 mån sedan nu snart visade vissa dåliga värden när det gällde bla sockret men då sa doktorn som skrev in mig inför operatione m.m att detta skulle bli stabilt o visa annat efter min gbp op. JAHA... varför visar det nu annat då tänkte jag... FAN FAN FAN ... trodde jag skulle slippa oroa mig för detta men så är altlså inte fallet.

Så idag fick jag ringa till min v central som jag tillhör och beställa en tid till min blivande hus doktor men tiden är inte förens om 1 måndad. Men men ...man får snällt vänta.  

Kan det vara så att är det därför jag har varit så jävla trött av mig, alltså att jag har diabetes el va fan är felet liksom? :( Dessutom så har jag stått still i snart 3 v på en o samma vikt. Dock ej uppåt så det är positivt men ändå.. det händer inget nedåt på vågen.

Jävla skit...VILL inte ha det där.... till saken hör oxå att både min mor, mormor o morfar har skiten eller ja inte de två sist nämda då för de har tyvärr gått bort men när de levde så hade de socker. Det går alltså i det genetiska arvet på min mors sida.

Min mor talade om för mig härom dagen att hon hade hört en professor i Lund uttala sig ang patienter som blivit GBP operarerade och att på de patienter som de gjort studien på hade sockret stabiliserat upp sig efter bara ett dygn och sedan försvunnit helt på dessa personer.
SÅÅÅÅÅ WTF... varför ska jag få detta då nu efter min operation?

Eller ja... jag har ju itne fått det konstaterat ännu och jag kanske tar ut detta i förskott el va man nu säger men jag är så jävla dö orolig om så skulle vara fallet så det är väl därför jag är negg just nu.


Ang självförsvars kursen så pratde jag med ansvarig ledare där och det kommer en ny kurs innan sommaren el efter sommaren så då får jag helt enkelt gå den. Och då ska jag fan INTE ha urinvägsinfektion.
Det är något som jag så länge har velat gå lååångt innan jag flyttade hit men har inte funnits något bra alternativ nere i Nypan om man säger så. :)



LOVE
M


The Handy Woman!



Har gjort mig en sänggavel.

Tyget är dock provisorisk just nu, hade tyget till övers i en låda.
Annat tyg ska på framöver som ska matcha projekt nr 3 i sovrummet.
Mer om detta i ett annat inlägg.
:)

Projekt nr 2 ser ni bakom sänggaveln, den fula lila fondväggen som finns i v rummet.
UÄÄÄK, not my coulour!
Denna vägg ska grundmålas vit & sedan ska en annan klatschig färg kladdas på.
Mera om detta projekt me bilder i ett annat blogg inlägg.
:)

*

LOVE
handywoman
M




Ja hade en gång ett kök...

....med nya fina VITA köksluckor!



Men de försvann jävligt snabbt igen... SNYFT!

Så här:

I torsdags så kom äntligen mina nya fina vita köksluckor hem till mama igen. :)
Men efter 2 timmar var jag tvungen att ringa till firman som lackerat dom och fråga om det verkligen skulle vara så att de skulle lukta så innihelvete illa. Ja det kan ta upp till 3 v innan det försvinner säger mannen i luren då.
Jag får tok spel o bara frågar om han verkligen är seriös? Ja svarar han då och säger har du prövat att öppna fönstrena. ALLTSÅ HALLÅ FÖR I HELVETE...
Liksom vad är det för jävla dum fråga??????????!!!!! 

Det är väl så jävla klart att jag har öppnat fönstrena, nästan alla fönstrena stod på glänt för att vädra ut stanken av nylackerade luckor. Mina ögon och näsa stack som fan, jag mådde skit illa och Mia gick och fnyste o nös om vart annat. En hund har ju det dubbeldubbla luktsinnet än oss människor. Tom under de här 2 timmarna så tog jag en promis me Mia och när jag kommer hem igen så känner jag tom stanken som bara väller ut från dörren innan jag ens öppnat den. Jag tänker iallfall inte leva i den här stanken i 3 veckor och ni får göra något åt detta svarar jag lackeringsmannen från helvetet.  Då säger han en dum jävla grej igen hade vi vetat du var så allergisk så hade vi ju tagit en annan färg o lackerat med.
Men herregud frågar man inte sånt i förväg och är jag den första jävla kunden som reagerat mot denna lukt eller?
Detta sa jag ej utan sa bara att ja det var ju då synd att ni inte frågade det från början men ni får iallfall göra något åt detta för jag o min hund kan inte leva i denna lukt i flera veckor och ha fönstrena öppna dygnet runt. 
Finns ju liksom en anledning oxå att vi har ljudisolerade fönster i våra lägenheten där jag bor. 
Efter 30 min var de här och hämtade luckorna igen och en av killarna sa då att ja det var ju synd men jag känner fortfarande av ett v rums bord jag lackerade för 6 mån sedan. ÖHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!! WTF!!!!!!!!!!! 
Ja mina förhoppningar då att få luckorna om 3 v sprack men men vi gör ett försök då igen för jag vill ha luckorna!  

Sorry alla känsliga läsare ang mina svordommar men det är min blogg och japp som kvinna har jag ett ovårdat språk.. I KNOW that already!! :) 


LOVE

 


SM GULD SM GULD SM GULD

GRATTIS bästa laget till ert SM GULD!



Man kan ju tro av mitt tidigare inlägg ang toppen kvällen igår att SUSHIN slog att FBK igår tog SM GULD men så är INTE fallet. :)

Glädjen över detta är mkt stort och jag är en super STOLT värmlänning idag! 


Synd man inte kan stå på stora tôrget idag och fira er, det är ett jävla drag där och har upplevts tidigare år.

LOVE
M


TOPPEN KVÄLL!



Igår var jag på besök hos en av mina gamla barndomskamrater som bor här i stan. Även hennes lilla goa dotter V var så klart med oss. Charmtrollet her self!!

Vi hade en tjejkväll: HOCKEY, ÖL (ja inte lilla V hon höll sig till välling)
& SUSHI  :)

Var en mkt super trevlig kväll och inte gjorde det oss illa heller som de värmlänningar vi är att FBK tog SM guld.
Vi saknade dock konfettin och guldhjälmarna. :)

Jag åt ÄNTLIGEN Sthlm´s godast SUSHI och TACK D för det!! :)

Helt makalöst gott var det, det var inte bara SUSHI bitar utan en massa delikata tillbehör med oxå som jag aldrig provat. Hur gott som helst!! Var helt lyrisk o jag dreglar bara jag skriver om detl. :) 
 
Vet inte allt vad tillbehören heter och jag glömde ju ta kort från början innan jag hade satt mina SUSHI hajtänder i tallriken. Jag har ju verkligen saknat god SUSHI från det att jag flyttat hit men äntligen så hände det. :)



SUSHIN kom från detta ställe

Tur att att inte det ställe ligger nära mig, eller otur.... :)

TREVLIG HELG SUP O SVÄLJ!

LOVE
M

HUND***K!



Ser ni den helvetes jävla röran?!!

Det är min lilla söta hundskrälle som åstakommit denna fina röra gjord av
SOPOR!!!
Japp ni läste rätt...SOPOR!!
GRRRrrrrr

Lilla Mia fia hon löper just nu.. höglöper för tillfället.
Ärligt talat så är hon skit jobbig. Hon piper & piper, sak ut HEEEELA tiden och hon äter och dricker dåligt.
När vi är ut och går så ska hon just nu para sig med ALLA hundar, spelar ingen roll vilket kön.
Så jag har konstaterat att jag har en hund som är BISEXUELL. :)
Hon beteer sig fullständigt helt vanvettigt just nu.

USCH!


Och igår så när jag kom hem så hade hon gått fullständigt lös på soporna vilket var första gången detta hänt. Eftersom jag just nu har inne mina köksluckor på lackering så var ju sophinken extra tillgänglig.
Hade inte en tanke på att sätta upp hinken lite högre upp då hon aldrig har visat intresse för sophinken förut vid sin löping.
Så när jag kom hem så möttes jag av denna fina syn.
Mmmm MUMSIGT VÄRRE!!
NOT!!

*

LOVE
M


8 things about me!



Har fått en award av goa IMSAVIMSA
och självklart antog jag den.

Så här kommer nu 8 saker om mig som en del av er säkert redan vet och en del av er andra inte.
Svårt att komma på 8 saker som absolut ingen vet om.
:)

1: Har ett ruggit dåligt morgonhumör, don´t mess whit me in the mornings.

2: Dålig förlorare.... som FAN! Älskar att vinna! :)
Min son blev fostrad hårt i denna skola, lät han aldrig få vinna bara för att få vinna när han var liten. Många tårar fälldes men ärligt talat så tror jag inte på den där grejjen i barnuppfostran att man ska låta barnet få vinna för att slippa de stora krokodiltårarna. Hårt kankse tycker en del... men HEY... livet är en hård skola.

3: Har dåligt tålamod och kan lätt bli rastlös.Det har dock blivit bättre med det då jag blivit äldre o klokare. :)
Blivit liksom lugnare o mera tillfreds på något sätt.
Men en del av rastlösheten o det dåliga tålamodet hänger kvar ännu.

4: Dålig på att läsa böcker, borde kanske läsa mer men har även koncentrationssvårigheter så det kanske är därför jag liksom inte får den ron att läsa. Eller så har det med punkt nr 3 att göra.

5: Duktig på att laga mat men tycker det är as tråkigt för det mesta.

6: Har ett otroligt barnasinne kvar, kommer nog aldrig att bli vuxen på riktigt.

7: Hund/djur människa sedan barnsben. Vi har haft många hundar genom åren och många på en och samma gång.

8: Älskar att resa!

Jahopp... så var de 8 punkterna klara.. skulle lätt ha kunnat skriva några fler men får väl ta det på någon annan utmaning/award ngn gång.
Nu ska man sända dessa vidare, inte det lättaste direkt.. vet ju inte vem som läser min blogg, eller ja.. det vet jag men dessa personer har redan fått utamaningen/awarden så jag gör så helt enkelt att jag följer inte strömmen utan jag skiter helt enkelt i det.
:)

Life´s goes on anyway!

Hej hopp!
Love
M


På upptäcksfärd!



Häromdagen var jag & lilla Miafia ute och tog en rejäl långpromenad i våra nya hoods. :)
Det slutade med en promenad på 2 timmar, vi var helt slut när vi kom hem och gick och sov i 2 timmar. :)))

Nåväl...tog lite foton denna härliga soliga vår dag. Längtar tills allt börjar blomma ut oxå.

Alviks Strand med Sjöpaviljongen som syns i bild, det gula runda huset.





Fredhäll




Och här sitter Miafia o avnjuter solen! :)




LOVE
M


Gasgasgas i mitt kök!



I Sthlm är det jätte vanligt att hyreslägenheterna har gasspis, detta är något jag vet om sedan tidigare.
Dock blev det en liten chock ändå för mig då jag upptäckte att det fanns i min nya lya.
Har alltid haft en enorm respekt för gas. Har haft tillgång till båtar i mitt liv och det har varit gas i några av dom vilket jag INTE varit bekväm med alls men då har det funnits gaslarm. Det gör det ju inte i en lägenhet. 

Det tog mig en hel vecka att laga mat för jag vågade inte mig på att använda gasspisen förens sonen hade varit här och visat mig hur man gör. :)
Till saken hörde att när jag flyttade in här så stod där en gammal gammal gasspis och rören bakom den såg inte helt friska ut om man säger så. Den var från 1988!!! Daaahhhhh......

Nu har jag fått ett ny gasspis tack & lov, t.om med inbyggd grill funktion & en timer på fronten. 

Här är den nya fina gasspisen & I love it!



Och dom gula fula luckorna ni ser i bild ja dom var de och hämtade i Måndags så nu ska jag få VIIIITA fina skåpluckor och nya handtag (förhoppningsvis) 
+ att jag ska få nytt kyl/frys skåp + fläkt med ett skåp till och tillhörande kryddhylla. 
Nytt och fräsch det blir i mitt kök.. HURRA! :))

Har ni prövat ngn gång att laga god wok på en gasspis med en wokpanna?! Nähä... gör det då, det blir as gott!!!
Helt annorlunda än en vanlig el spis kan jag tala om. :)


LOVE
M



Reklampelare!


I tunnebanan görs det stor reklam för att bo i Nyköping. :))

Se här:






I will NOT return!

//
Love
M


My Life in the big city so far...

Har nu bott här i 3 v och har nu tänkt ett antal dagar att jag skall skriva någon form av sammanfattning över hur mina första veckor här har varit så här kommer den....

HÄNG MED! :)


*
Efter bara 1 dag in my new neigberhood så hittade jag en Sushiresturang....wiehoooo var första känslan & lyckan var totalt!! Känsla nr 2 då jag fick takeaway lådan var gud vilken fräsch Sushi och känsla nr 3 då jag stoppat in dom första 2 bitarna i munnen var UÄÄÄÄÄK BLÄÄÄÄÄÄää!!! Sushin var för fan VARM...sushi ska inte vara VARM inte i min smak iallfall och inte vad jag är van ifrån schyssta stället KOHIRO i Nypan.

Sammanfattning
= Saknar Kohiro (men not nypan) & god sushi!



* Efter 2 dgr känner jag en vidrig stank i mitt kök men tror just då att det beror på att det var städat så jävla dåligt i lägenheten, härdar ut i några dgr till för jag tror verkl det har med städningen att göra. Det är dessutom 2 olika äckliga lukter. Det är en från underdiskhon och en annan som sipprar ut någon annanstans ifrån, tror det är från ventilationen. (Har ingen köksfläkt utan bara en jävla vädringslucka) Lukt nr 2 är iallfall denna: om du tänker att du sitter i ett litet rum med 100.000 cigarettfimpar!!! Det luktar för jävligt.
Har nu felanmält dessa 2 lukter och de ska komma och åtgärda, hoppas de kommer jävligt snabbt!

Sammanfattning
= köpte en torrboll mot dålig lukt på C.Ohlsson och en annan sådan där pushlukt grej som jag satt under diskbänken. Ställer köksfönstret på glänt varje dag och får stå ut med allt brusande från vägen av all trafik som annars de suveräna tjocka ljudisolerade fönstren stänger ute.


* De första 2 nätterna i min nya lya sov jag knappt något alls, det var så tyst och lugnt. Har inte haft en sådan tystnad på över 3 år i min förra lägenhet som låg i Nypan. Konstigt kanske ni tycker då Nypan är så mkt mindre men till saken hör att jag bodde i en mkt central lägenhet med super tunna gamla fönster och bara 1½ tr upp från gatan där det var mkt trafikerat och på helgerna skal vi inte tala om vilket oväsen det har varit då gatan som jag förut bodde på var en sådan gata där det var krogar,pubar och resturanger och när krogen stänger på natten så korsar många denna gata och det har varit ett jävla väsen. Har sovit med öronproppar på i många år tack vare detta. Har alltid nu i 3 år haft detta oväsen runt omkring mig och när jag nu helt plötsligt låg i tystnad var det en liten chock.

Sammanfattning =
SÅ JÄVLA SKÖNT med tystnaden!!! I love it!!!

* För att Mia ska aklimatisera sig så har jag lagt mkt tid på att vara ute och gå promenader med henne och oj vad vi har varit på upptäcksfärder runt omkring här. Många nya fina strövområden har hittats. Många mkt mkt bättre än de som finns i Nypan. Dock så finns det ju många fina promenadstråk även där. Det har varit lite ovant med att gå och reflektera över att det känns verkligen så mkt större här än i Nypan.

Sammanfattning
= Härligt att ha så många olika strövområden att nyttja.

* Har även varit några ggr på Bromma Blocks och det har varit en fantastisk upplevelse :) Woaw vilken galleri. Så nytt och fräsch...inge getto shit här inte. Förstår varför så många café latte mammor är där med sina flotta vagnar... :) Mycket barnvänligt shoppingcentra.

Sammanfattning =
upplevelsen total, många roliga och fina affärer. Ögongodis!

* Att få gå okmring och botanisera i de olika matvaruaffärerna/stormarknaderna är en fröjd. Herregud vilket otroligt utbud av så mkt livsmedel. Jag höll för fan på att vrida nacken av mig då jag var på stora Coopforum på Bromma Blocks häromdagen, det var to much av allting.

Sammanfattning =
här blir man snabbt ruinerad! :(

* Allt tar mkt mkt längre tid här, man ska vara ute i god tid har jag märkt

Sammanfattning
= för mig som är en tidsoptimist så är detta en utmaning and get use to it!

* Reflektioner på t banan av olika människor

Sammanfattning
= intressant!

* Här är nog cykelstölderna större än på mindre orter, gäller och låsa fast min kära cykel som är mig varm om hjärtat. Annars går det tyvärr så här:



Sammanfattning = har köpt en ny cykelkedja som är säkrare än den jag hade innan.

* Alla dessa lösa hundar överallt!!!

Sammanfattning
= blir så jävla trött på okunniga hundägare!

* FOLK KÖR SOM JÄVLA IDIOTER OCH ÄR SÅÅÅ STRESSADE- va i helvete ska man vara så stressad för?

Sammanfattning
= höll på att bli överkörd i förra veckan jag och vovven, ingen trevlig upplevelse alls. :-(

* GRINIGT & SURT FÔLK - va i helvete måste man vara så sur o grining för, är Stockholmarn rent generellt sett grinigare än andra? Ja inte fan vet jag men det måste oxå bero på stressen.

Sammanfattning
= Jag kommer fortsätta le och vara glad in i det sista. :)

*******
LOVE
M