rättelse av mig själv....



(Foto:Bertil Ericson/Scanpix)



helt klart var Anna B låt och framträdande det bästa igår kväll... rösten och den härliga lilla människan passar så himla bra ihop. Blev alldeles varm i hjärtat av denna låt och framförande :-) Hon har en sådan speciel röst den här lilla människan och det berör mig!
Jag tror hela Nyköping jublar!
:)



Mello :)



Ikväll äntligen mello mellodiiii festivalen... spännande och se vad det är för några låtar....fast jag har fuskat..
har lyssnat på nätet på dom ...
Det är en enda en ikväll som är någorlunda, annars har det faktistk varit en ganska sopig mello genom tiderna.
Super dåliga programledare o låtarna håller inte klassen tycker jag.
Är ganska besviken på årets melodifestival fast jag älskar självaste spektaklet.


Hoppas ni alla har en bra helg!

PÖSS
M




Tack Martina Haag!



Så här har jag sett ut dom senaste nätterna, saknas dock en mobil någonstans i bilden för den fibblar jag med och spelar spel m.m när jag inte kan sova.
Jag sysselsätter mig med olika saker om nätterna, mest ligger jag väl och funderar och rullar runt och försöker somna men natten till idag var märklig.... :)

Det som chockerade mig mest inatt var att kl halv tolv så  slår jag upp den pocket bok som jag köpte igår på rea i videobutiken :) Här gås inte på någon bokrea på normala ställen inte utan näää rååå ja går till videobutiken :)
Boken som jag köpte var I en annan del av Bromma av Martina Haag, kostade hela 49 kr så jag tyckte det var lagomt och jag gillar ju hennes andra böcker så detta skulle säkert bli en minst lika bra och det var den. Eller ja den första boken hon kom ut med 2004 var den första jag läste av henne och sedan 2005 så kom ju succe boken Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra).
Dessa böcker har jag i bokhyllan så det var håll i er nu 2004 som jag läste en bok senast. 
 Jag kunde inte sluta läsa min nya bok så kl halv två i natt var boken urläst och klar. Sedan gick jag in i någon slags chock tror jag för herregud min je... jag har ju inte läst en bok på flera år, inte ens en ljudbok har jag kunnat tagit mig igenom.
Men FAN... inatt gick det ju jätte bra.
:)
Tack Maartina H för det!

(bild lånad från google av någon)

*

Idag är det fredag och lönehelg....många ränner ut på stan m.m för de är lite "nyrika" för en stund och shoppar järnet eller va de nu gör. Skit samma, allt behöver inte vara så jävla perfekt och pretansiöst.

Men jag ränner inte ut ja in´t utan ja.... jag deppar...känner mig tom och låg...känner för att dricka mig stup full av en massa olika anledningar.

MEN det ska jag inte!!!
Det är en dum flykt och sånt håller jag mig numera ifrån, även shoppingen!
 
Avslutar med att önska er alla en riktigt trevlig o gôr go hâlg!
(läses på vârmlândska för jag är en âkta stolt dretlânning som vi sâger dââr bort i Vârmlândska skoogarná)

 

Yours,
M


Here we go again....

Japp, here we go again... *STOR SUCK*

För ett tag sedan så köpte jag av min mr T en laptop som tillhörde hans son. 1 år gammal laptop med tillhörande nätadapter (orginal), jag har sååååå länge velat ha en laptop och äntligen kunde jag köpa mig en.
Dock begagnad men ändå!
Var så trött och sitta på rumpen vid min tjockdator och dessutom behöva slåss med sonen om varje gång man behövde den. Nu kunde jag äntligen lilla ner i soffan, ligga ner i sänge och ta med mig den överallt. Kärleken var totalt...ja ja kalla mig matrealistisk ni. :)
Men men .. lyckan höll i sig bara för ett kortis... helt plötsligt började datorn knööööla och nätadapterna orginalet pajade av någon anledning.

Fick åka upp till Södertälje där den var köpt på Siba för att diskutera problemet på plats (garantin hade ju gått ut men Siba är schyssta).
Att köpa en orginal adapter skulle kosta mig hela 800 jävla kr, så aldrig i livet. Fick snällt köpa mig en för 499 kr men fick den för 399,- för att vi fick stå och vänta på hjälp så länge. Det var ju jätte snällt iallfall.

Frid och jävla fröjd...nu kunde jag äntligen ladda upp laptopen igen och jag tog med laptopen hem för det var inte säkert det skulle gå att fixa ljudet som ett hårdvaru fel och då pratar vi big money för att laga, så jag tog med den hem igen med förhoppningarna om att laga den privat. SÅåååå till igår kväll..... helt jävla plötsligt slutar nätadapterna att fungera IGEN!!!!! 
Hur är det möjligt att 2 st slutar att fungera??????!!!!

Så här sitter jag med tjockdatorn framför mig i mitt lilla hörn i hallen, på röven och på en obekväm jävla trästol!!!  Vilka problem ja har va?! :)
Nåväl... allt går att lösa men oj så snabbt man vänjer sig vid bekvämligheter.

Dessutom har det varit en skit dag i övrigt...hela kroppen värker och jag har inte sovit ordentligt på flera nätter så jag är som en levande zooombie idag. Tvättstugan irriterar mig pga folk som helt sonika skiter i att städa efter sig så nu håller jag på med ett arg brev som jag hoppas skall bita på dom jävlarna som inte städar plus att jag skriver ett brev i ren protest till hyresvärden. Irriterar mig på allt jävla äckligt hundbajs som folk struntar i att ta upp efter sig och på hundägare som har sina hundar lösa i innerstaden. Koppla för fan!!
Ja det är en spännande dag det här....

FUCK DÁ SHIT!!!


SOLSKEN IDAG!


Se här så underbart!!!!!



SOL!!!!!!


Har haft en underbar morgon/fm promis med Mia
Helt underbart trots alla snöjävel.

Promenerade längs med å promenaden och vattnet porlade och låt alldeles underbart, fick värsta vårillusionerna av att fantisera så som det kommer bli om några år så som det känns nu. VÅREN känns låååångt bort....
Ville dela med mig av dessa vackra vinter/snö bilder på en solig dag i Nyköping.
:)









 Se oxå så Mia sitter och njuter! 



*

Tycker om att ta kort på konstiga saker så här kommer en konstig bild!
Kan ni gissa vad det är?



TJINGTJONG NU SKA JAG UT OCH NJUTA MERA AV SOLEN!!

M :)


Morgonrutin :)


 Varje morgon när vi går våran första promenad så går vi alltid och hämtar dagens Metro.

 Mia vet precis vart vi är på väg och hon trippar fram stolt och sätter sig framför tidningstället där vi tar tidningen. Jag rullar ihop den och ger den till henne, sedan bär det av i en hejdundrande fart hemåt.
Hon är såååå stolt och hon gör varje morgon uppståndelse bland folk som stannar eller går förbi och berömer henne och tycker hon är så duktig och söt. Detta är Mia väl medveten om och hon fullkommligt svävar trippande fram och viftar på svansen ännu mera.


(notera hur bart och fint det är på backen, INGEN SNÖ!!!)

:)

För Mia spelar det ingen som helst roll vilket väder hon är ute i, hon älskar att vara ute oavsett väderlek.
När det har varit snöoväder och det känns riktigt jobbigt att vara ute så är det bara att bita ihop och sätta på sig bra och varma kläder för Mia vill ut. :) Henne bekommer det inte alls. :)

Mia är det bästa som hänt mig, ja förutom då min son som jag fick för 19 år sedan :)
Givetvis är han det bästa som hänt mig men sedan kommer Mia
Jag älskar henne så oerhört och kärleken är total!
LOVE


25 år idag! :)

Idag är det  min "lilla" syster ysters 25 års dag.
Sänder dig här en liten sång eftesom jag inte kan vara där själv och fira dig, tyvärr!
Miss ya sister!





LOVE from stora syster yster
M


en konstig bussfärd!

Idag hade jag en jäkligt märklig upplevelse. Åkte buss hem från Vgh till Nypan idag då SJ hade ställt in alla tåg till Nyköping.

Det märkliga var i det här att buss chauffören endera gick på några konstiga piller eller så var han bara konstig.

Det hela började när jag skulle kliva på bussen, klev fram och frågade honom om vart bussen var på väg då den var tom på folk och det stod ingenting på bussen vart den skulle så jag tycket min fråga var fullt naturlig.
Han glor då på mig en bra stund innan han öppnar truten och säger - ja jag har iallfall tänkt åka till Nyköping.
Ja men vad bra då för det är dit jag vill åka, sa jag glatt och klämmkäckt :) och kliver på bussen.
Innan jag sticker ner busskortet i maskinen så frågar han mig -jaha vart skall du då?  ..... 
Ja men va fan ...... ja sa ju nyss det att jag var på väg till Nyköping.

Detta sa jag inte men jag tänkte det och fortsatte att le och sa snällt
-jag skall till Nyköping.
Då säger han igen -jaha ja.
Sedan blev det knäpp tyst.

Sedan satt vi i bussen i 10-15 min övertid (vi väntade tydl in en annan buss) inget knepigt med det men det första jag tänker på att jaha nu kommer han köra in tiden som en galning på vägarna och riskera vår säkerhet.
När väl bussen började att rulla så kanske efter en 15 min så bara skriker han rakt ut i tomma intet - FAN
Då satt jag på mig bussbältet, har aldrig hänt förut men kände det var dags att göra det nu.

Varför i hela helvete skriker han rakt ut FAN???? Det var ingen annan bil framför honom eller något annat utan bara FAN rakt ut.
Sedan körde han fort som sjutton och hetsade sig fram på vägarna och i trafiken. Han tvärbromsade flera ggr och hans körsätt var helt out of order kan jag säga.
Jag höll stenkoll på honom i hans  backspegel och såg hans ansikte hela tiden.
Sedan helt plötsligt igen så börjar han prata med sig själv och började skratta.
Öhhhhh ????
Jag var så nära att sätta tummen på stopknappen och gå av denna psykadeliska upplevelse och be mr T komma och köra hem mig.

Men jag satt som förstelnad och kramade om min hund ordentligt.
Bad till gud fast jag inte är religös om att vi alla i bussen skulle komma hem väl.

Dessutom hade han satt på stereon el dylikt och det dånade ut rockmusik innifrån hans lilla hytt (liksom där dom sitter) Inge fel i det heller men han spelade verkligen högt så hade avagassysemet eller något lossnat från bussen så lovar jag att han hade fan inte hört det.  Det var liksom bara innifrån hans lilla hytt som det spelades.

Tyckte han var mycket märklig från första ansynen av honom då han öppnade dörren till bussen från det att jag gick av.

Tack och lov kom jag hem väl!

Kanske pensionärsvarning på mig det här att reagera på detta sätt men då får det vara så, det bjuder jag på.

:)


jag....en riktig "sucker" för små prylar!


är barnsligt förtjust i små önödiga/nödvändiga roliga prylar. :)
En del av det jag hittar är ibland välidgt nödvändiga saker... ialflall för mig :) en del är mindre nödvändiga...men åhh så söta och ohhhh såååå braaaaa att ha :)

Nu shoppar jag inte överdrivet mycket längre så jag låter mitt öga vila över prylarna istället. Det är en jobbig grej det här att inte alltid kunna köpa allt vad man vill ha men man får ju fråga sig frågan är det här verkligen nödvändigt att köpa...detta har min käre och kloke far lärt mig. Det tog år för honom att lära mig detta men tillslut så kom det. Halleluja moment för min far kan jag tro.  Vi är här eller har iallfall varit eller njaeee..vi är fortfarande olika i detta med att köpa nya prylar osv.... FAST jag måste till mitt försvar säga att jag har lärt mig mera och mera och säga nej till mig själv och ta fram pappaargumentet i sådana här situationer. :)

Det är givetvis en tråkig fundering man skall göra innan sina inköp det skall gudarna veta att jag tyckt och mycket stånkande och stönande har det varit från mitt håll men fan så rätt det känns nu många ggr när jag står där men prylen i handen eller ena fingret på beställ knappen när man shoppar över nätet då jag varit nära och shoppa och verkligen tänkt 10 extra ggr att man har karaktären och förnuftet att faktistk inte köpa. Det gör ju mig inte lyckligare i längden men visst...ibland känns det skönt att dämpa ångesten eller bara få den där känslan att åhh va gött. Nu pratar vi onödig shopping...sen finns det givetvis olika defenitioner över vad nödvändig eller onödig shopping är för något. För mig handlar det mest om små önödiga prylar eller prylar som jag redan har men som kommit i ny form/design och som jag får för mig att jag bara MÅSTE byta ut... men hallåa liksom :) varför måste jag göra det? Då är det här pappa argumentet bra att ta fram med sig själv när man står där i shoppandets moment. :)




                                                                                                                        


nagelacksblåsare-I have :)


Den här dock är ett UNDANTAG
! Den här skulle jag köpa utan att tveka... förlåt pappa. :)



Det är en elektrisk skalare, den var göööör bra och sååå rolig att använda. Denna fick min far i julklapp en vän i julas..jag flög fullständigti taket av lycka när jag insåg vad det var och var helt exalterad kan jag tala om. Jaaa jag vet..jag är fjantig men jag älskar sånt här. :) Pappas har ju det mesta i sitt hem och är ganska svår att köpa presenter/julklappar till så jag tycket det här var klockrent kan jag tala om. Pappa som inte är lika pryltokig som jag var inte lika exalterad eller på väg upp i taket som mig men han tyckte det var en jätte kul grej osv. Vi prövade skala en morot och det gick ju sååå smidigt och man behövde inte anstränga sig alls :))))) man får ju sååå ont i handlederna av att använda en vanlig skalare tycker jag. Tänk va bra den här är när du skall skala 10 kg potatis! :)



Jag avslutar med den här :)



Äntligen......

kommer STARBUCKS till Sverige. Kanske en gammal nyhet för er andra men jag har totalt missat detta hur jag nu kunde göra det för jag dyrkar fan i mig starbucks!!

Nåväl... de ska öppna på ARLANDA!!!!!
Ja men hurra va kul för mig då.... jag är inte ute o reser så ofta... jag bor inte i sthlm...skulle jag gjort det så skulle jag fan i mig lifta upp varje dag för att gå på Starbucks :))))
Varför kan de inte öppna i centrala Sthlm istället eller va fan på Skavsta...dit har jag ju bara 15 min knappt med lokaltrafiks bussarna. :) 

BRING STARBUCKS TO NYKÖPING, PLEASE!!


(egen bild från SB i Berlin)
:)


scener ur ett förhållande mellan ....

........ 1 schalger nörd (moi) och 1 ikke schlager nörd (mr T)

Har sedan barnsben tyckt om att titta på schlager festivalen och i stort sett alltid suttit bänkad framför
tv:n år efter år. Nu är det ju inte så mycket renodlad schlager musik längre så som det var förr i tiden, mycket  har förändrats genom åren men jag älskar fortfarande att sitta och dissa och hissa :)

 Jag har nu några lördagar i rad tittat på melodifestivalen med min mr T och det har varit ett annorlunda inslag i mitt liv, inge illa menat om det utan alla är vi olika, tur är väl det!
Där kom den klyschan igen...men dock sant! :)
Det har varit annorlunda på så sätt att jag älskar detta spektakel och mr T inte alls!
Det är mycket pust stånk och stön från hans håll när programmet startar men han sitter ändå där och tittar, nog mest för min skull skulle jag tro :), det hedrar ju honom eller hur?!

Nåväl...jag vill bara delge er med några roliga kommentarer från hans håll igår som tex de här:

- ingen kvaliteé på låtarna
- lika bra som att se en konsert fast med kor
- lika tråkigt som att se på när målarfärg torkar


Ja ja ja ja ja och åter ja ja ja ja ja igen han får tycka vad han vill, jag kommer ALLTID AND ALWAYS AND FOREVER ÄLSKA SCHALGERFESTIVALEN!!

Så dessa var mina favoriter igår:



Sedan var den här låten en äkta schalger låt i mina öron

Detta gör mig varm inombords, älskade djur!



En fantastisk lyckosam och duktig fotograf Tanja Askani som har fångat dessa underbara bilder...

Bambi och Stampe på riktigt




















♥MIN GASTRIC BYPASS RESA-EN RESA TILL ETT SUNDARE & BÄTTRE LIV♥


 
Det här kommer vara en blogg som inne håller det mest från vardagsbestyr, mitt liv, min vardag, funderingar, betraktelser, reaktioner MEN framför allt den resa jag nu gör inför det som komma skall... 
 

Jag vet att det finns massor av åsikter & känslor från andra i min närhet som vet att jag skall göra den här o op. som tycker att jag inte ska göra detta osv.
Men det är ett beslut som jag tagit och det är något som jag verkligen vill av hela mitt hjärat då jag i så otroligt  många många år har kämpat med div. dieter, soppor, pulve, viktgrupper m.fl så denna resa började för så länge sedan och jag har funderat på detta i över 2 år, alltså på en sådan här operation.

Att vi har diabetes,hjärtproblem, högtblodtryck m.m i vår släkt har oxå gjort att jag känner att detta verkligen är rätt bestlut inför famtiden och att man blir äldre.

Detta beslut har varit ett lätt beslut att göra då jag vill få ett sundare, smalare och bättre liv, detta är en investering i min framtid.

Detta är ingen qvickfix om någon nu sitter och tycker så som läser det här... detta har för mig varit en kamp i hela mitt liv och kampen har varit smärtsam och jobbig.

"Du" som ev. tycker detta är en q.fix (har tyvärr fått höra detta från en person och det gjorde JÄVLIGT ONT ska du veta!) ja du hade gärna fått sett in i min själ/mitt inre och fått känna den inre strid och kamp jag haft med mig själv både psykiskt och fysiskt genom åren pga min vikt.
Det har inte varit varken kul eller speciellt lätt.

 Det finns så mycket känslor i det här och det finns så mycket mera att skriva om, men jag kommer ta små steg i taget och skriva om detta, eller inte.
 
Framtiden....det är den jag ser...
vill helst inte tänka bakåt men upplevelser man haft genom åren och allt annat man kännt m.m
ja dom finns ju där i ens bagage.

Gastrisk bypass anses vara den mest effektiva, och över tid den mest hållbara, metoden för viktreduktion.
Fördelarna för mig och andra som genomgått eller ska genomgå en sådan här op. är ett bättre och
hälsosammare liv
och varför skulle jag inte vara förtjänt av det?!!

Det är min tur nu!


Södertälje sightseeing & dagens fynd!


I helgen som var så hade T en liten sightseeing med mig i sin barndomsstad.
Vi åkte runt och runt, var och handlade och givetvis så glömmer jag och köpa det viktigaste i första affären vi var i, röda veckan tillbehör! Jag var helt enkelt tvungen till en affär nr 2.  
But... det som var en facinerande upplevelse i mina ögon sett var när vi kom in på affär nr 2 så är den här skylten det första man möts av.
Herregud så snällt och göra en skylt på 11 olika språk på ordet Välkommen.

Men så låg ju affären i Södertälje också, det säger ju en del.
(är INTE rasist bara för jag skriver så utan det är ett konstaterande)




*

Idag gjorde jag ett riktigt fynd i loppisaffären runt hörnet i kvarteret där jag bor.

Fann den här blåa fiiiina backen.





Nu undrar ni säkert... va fan ska hon med den där till?

JO det ska jag berätta....min T har en sådan här till sin laptop och när jag såg detta första gången så tycket jag att fan va otympligt o ha en sådan där i knät m.m men faktum är att det är en jäkla bra idé det här. Vem fan behöver flaschiga laptop brickor som man kan beställa från div internet sidor och som är svindyra när man kan köpa en för 10 kr!?!! :=)
Det är alldels superb då det brukar bli varm som sjutton under laptopen och här flöder det ju fritt så att säga, laptopen min får luft underifrån och inget riskerar att bli överhettat. Klart det blir varmt fortarande det trollar inte den här blåa fina korgen bort med den är fan så mkt bättre att ha än inget alls.

Så kära far när du läser det här...idag kan du vara stolt över din dotter som har fyndat för enstaka 10 kr.
:)



Hurra för bra och billiga fynd! 
Ge mig mera! 
:)


 Yours,

مالين,

馬林  

마린 

מאַלין
 


En sann hjälte!

fortsätter på mitt tidigare blogg inlägg ang det här med att ingripa när något händer i vår vardag m.m

Det här är en sann hjälte i vår vardag....
Tänk om alla kunde vara så här modiga. Då skulle världen se annorlunda ut !!!


Utdrag från aftonbladet: "En hjälte När en pappa började slå sin son i en fullsatt tunnelbanevagn gick Maria Lundin emellan. ”Jag har nog aldrig varit så förbannad på någon människa i hela mitt liv”,  och – Jag tycker det är självklart att man hjälper till, säger en förvånad Maria."


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6508931.ab

Tycker det är så otroligt bra att vi varje år har Svenska hjältar galan där personer som ingripit lyfts fram, hoppas av hela mitt hjärta att flera tar efter och när dessa vardags hjältar visas i tv att flera får civilkurget att allt detta så vi får ett starkar band mot varandra och att man ställer upp för varandra oavsett vad som händer.
Det är också otroligt bra att tidningarna gör reportage om dessa personer.

När man läser om sådana här personer så får man tillbaka tron på männsikan, för en stund iallfall.

Hittade oxå den här artikeln, civilkurage går att öva upp. BRA!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6511118.ab

//
M


Medmännskligheten vart är den på väg?!

OBS!!!
Innan du som läser det här vill jag klargöra en sak.... jag har starka åsikter och känslor om saker och ting och tycker det är vikigt att göra mig hörd.
Så detta inlägg är INTE riktad till någon specefik person!!!!
Utan alltså något som jag tycker är jätte viktigt att ta upp helt enkelt och kort och gott.


Hur i hela hela hela friden tänker man när man står och bevittnar en sådan här sak, alltså att man inte ingriper.
Att vara så omänsklig och frånvarande är skrämmande tycker jag.
Det är starka bilder och man blir så otroligt illa berörd men mest blir jag förbannad så jag håller på att koka över att det inte finns en liten gnutta jävla medmänsklighet och civilkurage i de personer som inte ingriper i detta läge.
Hur kan man låta en stackars människa ligga där på marken och ta emot stryk/sparkar på sparkar, hon ligger där helt jävla hjälplös.

Dessutom står det två st väktare bredvid och bara tittar sig förvirrat omkring och vänder den stackars flickan ryggen till upprepade ggr. Hade jag varit deras arbetsgivare hade jag omedelbart gett dom sparken för att varit så passiva.
Varför är det ingen som gör något?????

Är det inte en självklarhet att man ingriper i sådana här lägen?
Ska man låta en annan människa bli misshandlad på detta sätt?
Varför varför är människan så enormt egocentrisk för medmänniskan?
Det är för djävligt!

Som sagt det är obehagligt att titta på men ändå viktigt att titta på, på något sätt kanske jag kan göra en förändring på just "ditt" sätt hur "du" ser på det här... alltså till den som tvekar och känner att nää jag skulle aldrig våga ingripa eller göra något. Det kanske får just "dig" som tvekar att ändra åsikt. 
 Givetvis kan man inte tvinga någon att ingripa men jag kanske ändå kan få människan att ta sig en tankeställare.

 Tycker oxå man skall tänka på att det skulle kunna hända dig själv eller någon av dina nära. Du hade då själv varit fly förbannad över att det inte var någon som ingrep och gjorde något.

http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=4d0413ac-7d3e-43b0-b46c-6c66434169e6&from=SVSE_WOWTV&tab=m1229508539077



Till dig stackars tjej som fick ligga där och få ta emot så mkt stryk och få men för resten av livet pga detta onödiga våld vill jag sända en:




Semla och skämt!


Har det undgått någon idag att det är semeldagen? Så stod det i en artikel idag...och jo faktiskt det har undgått mig. Helt sannslöst då jag älskar semlor så imorgon blir det två st!!!!
Mums...det gäller att passa på nu när man kan sedan blir det svårare. :)


(foto:google)


Sedan ....är detta ett dåligt skämt eller?? Helt sannslöst....
Norska polisen har gått ut med en fantombild på denna bil och rubriken lyder:
Har du sett den här bilen?
ÖHHhh...det kan ju för sjutton vara vilken jävla bil som helst.
:)

se länken:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1885014/har-du-sett-den-har-bilen


(Foto: Polisen i Norge)


Nu ska jag inta bingen, önskar mig själv lycka till!

Gute nacht
M


Bo i en kotte eller ha ett hus på en egen ö?


(Foto: http://archipod.co.uk)


Bo, plugga, lek eller jobba i en kotte hus?

Fan vilken rolig idé, klockrent, fränt! 


Denna runda lilla söta kotte hus skulle jag gärna ha på min tomt om jag nu hade en tomt. Eller jag kanske kan jag få ha den här som min lilla “hytte” på eran tomt syrra? Skulle passa bra in i eran miljö där uppe i Lindfôrs tycker jag.

Som en liten värmländsk sommarstuga.



(Foto: http://archipod.co.uk)


Eller så har vi det här söta huset på sin egna ö, alltså fatta…en egen Ö!

Kostnad:

14 803 500,00 SEK (hmmm)





en egen liten hängbro 


                      (Foto: Unique home stays)



Varför ska man drömma om sånt man ändå inte kan få?
:)

































 


Hundpromenad, hundägare, hundskit & funderingar

Man kan ju undra vad det är för fel på en del människor.

Jag brukar ha en stor portion av medmänsklighet, tålamod mm MEN en del hundägare tar fan i mig priset i dumhet eller vad man nu ska kalla det.
Kanske okunskap?!

Låt mig berätta, igår kväll var jag ute med min hund på den vanliga kvällspromenaden.
Då jag är på väg ner till parken ser jag att det kommer en hund med sin ägare några meter bakom mig.
Jag fortsätter att gå nedåt parken och ser att hundägaren även väljer att gå samma väg som mig.
FAST han har så många andra val av väg att gå och välja mellan så måste han givetvis gå bakom oss.
Han närmar sig med raska steg oss, jag går fortare med Mia, hon nästan flyger efter mig i sitt koppel.
Jag väljer att raska på så här för att jag ser att jag längre fram kan välja sida mellan en stor snövall mitt i promenaden. Och jag har bestämt mig för att ta den högra sidan om vallen.
På så sätt så kommer ju Mia inte se hunden lika bra och få sitt psykbryt på den stora hunden.

Mia har fortfarande fullt sjå att lukta på alla gula äckliga pissfläckar i snön så hon har fortfarande inte sett hunden bakom oss.
Jag vet detta kommer gå åt helvete om denna hund kommer upp i samma höjd som oss då Mia fullkomligt hatar större hundar och hon får ett skällutbrott hur många ggr jag än säger ett bestämt NEJ till henne.
 
Okey….vi kommer fram till den stora snövallen som delar av själva stora promenadgatan och jag väljer att gå på höger sida och vad tror ni hundägaren bakom mig också väljer…JO SAMMA JÄVLA SIDA!! Jag raskar då på ännu mera då Mia har fått upp sina ögon på vad som komma skall.
I slutet av denna snövall och promenad delar sig vägen och promenaden och man kan välja att gå till höger utmed Nyköpings ån eller till vänster på en gata.
Jag ser att han kommer inte välja vänster sida så jag jag tar bestämda steg ner mot vänster så får han den där jävla hundmänniskan välja höger sidan där jag tänkt gå som vanlig med Mia :)
 Men när jag väl börjar gå där på gatan (där vi aldrig går annars) så får jag en magkänsla av att nä jag vill inte gå den här gatan fram utan jag vill gå ut med ån så som jag brukar göra varje kväll. Så jag tar och vänder oss om och börjar gå nedåt promenaden. Stannar till i några minuter då jag vill vara säker på att han med sin hund kommit en rejäl bit framåt.

När jag väl är på å promenaden igen så ser jag honom långt därframme med sin hund. Skönt tänker jag nu får vi lite lugn och ro och vi kan promenara i våran takt osv. MEN 
sååååå ser den jäveln mig och Mia. Gissa vem som då helt plötsligt börjar att gå sakta igen? JO HAN med stora hunden!!!! Så sakta har han inte gått på hela den tiden då han gick bakom oss.
Nääää då minsann då gick han så jävla snabbt bakom oss så hans el hundens ben inte ens hann med.

Vad fan är det frågom om tänkte jag?

 Om han nu sökte kontakt med mig eller att han tänkte att hans hund ville hälsa på Mia eller om det blev ett måste för honom att han skulle gå före oss eller att han såg att jag var besvärad när vi gick framför honom och han ville göa sig lite lustig bara...tjaa inte fan vet jag men knepig situation var det iallfall.

Jaaa.... jag blir lite stressad då det går någon bakom med bestämda stressande steg som dessutom har en stor hund då jag vet min hund kommer bli galen och jag in i det sista försöker undvika sådana situationer med Mia. Ibland orkar jag inte bry mig om hennes skällpsykbryt, alltså det rör mig inte i ryggen och jag säger ifrån till henne men ibland känns det lite små jobbigt o stressigt när jag vet hur hon kommer reagera. Och om då jag försöker undvika vissa situationer så är det ju upp till mig och ibland markerar jag detta tydligt till andra hundägare men det är som om de inte förstår.

Kan inte förstå mig på vissa hundägare, detta fenomen eller vad det nu är har hänt såå många ggr tidigare. Många hundägare tror att det är okey att busa sin hund på min eller bara få för sig att gå fram. Bara för att deras hund gillar att hälsa på alla hundar så betyder det ju inte att just min hund gillar det. Kan de fan inte tänka så långt eller vad är det för fel? Kan man liksom inte fråga först? Man kan väl fråga - Kan de få hälsa på varandra ?

Eller nåt i den stilen. Man kan väl inte bara förutsätta att man har en hund som älskar andra hundar och att alla hundar är så. Min hund är inte sådan, en del hundar går bra men andra inte. Precis som människan så är även hundar egna individer med olika personligheter.

Just vad den här hundägaren igår kväll höll på med förstår jag verkl inte och kommer inte göra heller, men skit samma!

Sedan har vi dessa föräldrar som inte lär sina barn att först fråga om de får hälsa på hunden utan även där bara förutsätter att det är okey att busa ungen på min hund. Jag fullkomligt avskyr detta!!!

Lär för fan ungarna att ha respekt för djuren och att de skall fråga först om det är okey att hälsa på hunden osv.

Det är även en annan sak som jag sett hos vissa hundägare som fått mig att fundera på hur det är ställt i huvudet på dom. Vissa hundägare som har små hundar anser sig inte att de behöver ta upp efter sina hundar bara för att hundskiten är av mindre storlek. Men ÖHHHhhh hur fan resonerar man då?
Det är även tyvärr så att även hundägare till mellan/stor hund fullständigt skiter i att ta upp efter sin hund.
Det är så himla vidrigt när det ligger stora el små högar av hundbajs där man promenerar.

Nu har jag skällt och konstaterat klart om detta för idag!

Hasta la vista!

Yours,
Malin :)




Fel val av bloggnamn eller inte?



Min son tyckte att jag kunde inte valt ett mera fjortisnamn än det jag valde som min bloggadress. Men va fan...ja satt ju där och försökte med Trocadero, malinblogg, Trocadero71 m.fl namn men alla var ju upptagna och av en ren händelse så såg jag ordet delicious så kom jag och tänka på att några av min sons kompisar kallar mig för Mallan så då la jag ihop det och därav namnet SÅÅåååå nu får det vara så...orkar inte ändra! :)
Man kan inte göra alla nöjda och glad här i livet inte.
Har nu även lärt mig hur jag får min rubrik i annan färg, jihoooo!
Nu behöver jag bara lära mig några saker till i html världen men det är bara att söka sig vidare ute i cyberspace. Den som söker han finner som det så klämmtjäckt heter.

Snart ska jag oxå lägga ut ..... typ imorgon en liten årskrönika a la Mallan :) över 2009 och vad som hände m.m sedan även en och liten future cookie över vad som händer under 2010 i mitt liv.
Håll ut! :)


P.s. En liten BTW från mig (gillar att hålla på med fåniga små utryck och då lite små reflektioner hit o dit så många BTW kommer det att bli i min blogg) BTW för er som inte vet det betyder så: BY THE WAY
JOoo..... har provsmakat nya Ballerina Kladdkaka kakorna och jag säger bara sååå jävla mumsigt!!
Ser fram emot att få doppa dessa i kall mjölk någon kväll i soffan. :)



(bild lånad från google)


Ny blogg och nya tag, nu jävlar!

Hejsan hoppsan snoppsan!


Nu har jag äntligen fått tummen ur att börja blogga igen. Beslöt mig för att starta upp en ny blogg, starta på nytt igen....kanske gräset är grönare här :)
Ni som vill kolla in mina tidigare blogg inlägg är då välkommen att kika in på: 
http://www.hanky.se/Trocadero

Försöker förstå mig på hur sidan är uppbyggd m.m och inser snabbt att jag saknar funktioner. 
Någon som är bra på html koder osv? Tar tacksamt emot tips hur jag lyckas tex ändra färg på texten jag skriver eller får in små söta figurer såsom smiley´s o hjärtan m.m.

Sitter och funderar på om man skulle kollat upp lite olika bloggsidor först innan jag registrerade upp mig på första bästa bara. Typiskt mig, spontanious me!

Detta blev ett tråkigt inlägg, ett sånt där hej hopp här är jag med ny blogg osv men jag återkommer under dagen/kvällen med något roligare.

Lev väl så länge!

Tjingtjong
M


Välkommen till min nya blogg!